În data de 6 septembrie 2018, echipa Fundației EOS implicată în derularea proiectului național de formare a cadrelor didactice a participat la o sesiune a Consfătuirilor Naționale ale Inspectorilor de Informatică care a avut loc la Sovata.

Pe lângă prezentarea progresului proiectului, data întâlnirii a coincis și cu publicarea OMEN 5046 care validează acreditarea cursului de Minecraft Education Edition.

Participanții au discutat despre oportunitățile de organizare a cursurilor acreditate în cele 53 de locații identificate la nivel național și cu o acoperire la nivelul a 39 de județe. La solicitarea celor prezenți, echipa EOS a agreat organizarea unui curs suplimentar de formare a formatorilor pentru cursul de Programare Creativă prin Jocuri și Aplicații Colaborative, astfel încât acoperirea națională să ajungă la 100%.

În fiecare județ se vor derula minimum 2 cursuri de Minecraft – cursurile vor fi gratuite pentru cadrele didactice care predau disciplina Informatică și TIC la clasele V-VI.