Orașul Alba Iulia a găzduit în perioada 8-9 octombrie 2018 Dezbaterea Națională Alba Iulia Smart City 2018. La eveniment au participat ambasadori, primari din regiune și din țară, companii care dezvolta soluții dedicate orașelor inteligente, mediul universitar și presa. Au fost organizate prezentări la fața locului pentru soluțiile care permit evoluția inteligentă a orașelor.

Primăria Municipiului Alba Iulia a finalizat, cu sprijinul Microsoft România, implementarea primei soluţii a protocolului de colaborare agreat în cadrul proiectului pilot Alba Iulia Smart City. Astfel, clasa de informatică a Şcolii Generale Nr. 3 – „Avram Iancu” din Alba Iulia dispune acum, spre bucuria elevilor şi a profesorilor îndrumători, de tehnologie de ultimă generație – 15 calculatoare performante All in one – care contribuie la modernizarea şi creşterea atractivităţii procesului de predare-învăţare clasic. Demersul acesta nu este doar un „refresh” sau un „upgrade” al clasei de informatică, ci este, mai degrabă, un element de noutate deosebit de util pe care parteneriatele între administraţiile locale şi companiile private îl aduc în actul educaţional, transmit reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

În acest context, Fundația EOS a avut ocazia să realizeze o prezentare a resurselor moderne de educație pe care le folosește în proiectele de formare a profesorilor. Am ales să prezentăm Minecraft Education Edition datorită elasticității și potențialului educațional pe care îl dezvoltă.

Ne-am bucurat să avem ocazia să prezentăm și să discutăm ideea unui concurs național de Minecraft în care elevii să re-creeze în Minecraft Cetatea Alba Iulia folosing MakeCode!

Poze de la eveniment: